Nova fabrika u Nišu

Bez autora
Mar 01 2011

Francuska kompanija "Batikoc" otvoriće u četvrtak svoj proizvodni pogon u Nišu, gde će biti zaposleno 80 radnika. Francuska kompanija "Batikoc" se bavi izradom krovnih konstrukcija. U prvoj fazi za početak poslovanja ove fabrike u Nišu uloženo je dva miliona evra i očekuje se da vrednost investicije bude znatno veća posle razvoja proizvodnje. Kako je planirano, proizvodi preduzeća "Batikoc", krovne konstrukcije, izvoziće se u zemlje EU i Rusiju, a u toku su i pregovori za izvoz proizvoda na tržište Balkana i Afrike. Kompletan materijal za izradu krovnih konstrukcija nabavljaće se u Srbiji. Posle stvaranja uslova za otvaranje novih fabrika "Yura", "Yura Eltek", "Dytech", "Sagem", "Haj Ararat" i početka njihove izgradnje, Niš je postao okosnica privrednog razvoja ovog dela Srbije, ali i grad sa najviše direktnih investicija u 2011. godini.

Nova fabrika u NišuFrancuska kompanija "Batikoc" otvoriće u četvrtak svoj proizvodni pogon u Nišu, gde će biti zaposleno 80 radnika. 

Francuska kompanija "Batikoc" se bavi izradom krovnih konstrukcija.

U prvoj fazi za početak poslovanja ove fabrike u Nišu uloženo je dva miliona evra i očekuje se da vrednost investicije bude znatno veća posle razvoja proizvodnje.

Kako je planiorano, proizvodi preduzeća "Batikoc", krovne konstrukcije, izvoziće se u zemlje EU i Rusiju, a u toku su i pregovori za izvoz proizvoda na tržište Balkana i Afrike. Kompletan materijal za izradu krovnih konstrukcija nabavljaće se u Srbiji.

Posle stvaranja uslova za otvaranje novih fabrika "Yura", "Yura Eltek", "Dytech", "Sagem", "Haj Ararat" i početka njihove izgradnje, Niš je postao okosnica privrednog razvoja ovog dela Srbije, ali i grad sa najviše direktnih investicija u 2011. godini.

Prihodi grada od ovih investicija u narednih 10 godina biće 30 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik